Οι Υπηρεσίες μας

Στην CONSERVATIA προσφέρουμε υπηρεσίες για μελέτες συντήρησης, καθώς και έργα αποκατάστασης και συντήρησης, μνημείων, ακίνητων και κινητών αντικειμένων. Επιπλέον, παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη δημιουργία αποτελεσματικών στρατηγικών αποθήκευσης, διαχείρισης, και ανάδειξης κειμηλίων.

favicon

Ειδικευόμαστε

Κατέχουμε εκτενή εμπειρία συντήρησης και αποκατάστασης σε αντικείμενα κατασκευασμένα από ανόργανα υλικά όπως κεραμικό, μέταλλο, λίθο, γυαλί, πορσελάνη και ψηφιδωτό, καθώς και οργανικά υλικά όπως ξύλο, ύφασμα, χαρτί και δέρμα.

favicon

Αναλαμβάνουμε

Στα αντικείμενα που αναλαμβάνουμε συγκαταλέγονται ζωγραφικά έργα τέχνης, γλυπτά, κορνίζες, λειτουργικά θρησκευτικά αντικείμενα, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, καθώς επίσης και αντικείμενα συναισθηματικής και χρηστικής αξίας όπως πορσελάνες, αντικείμενα από δέρμα, μέταλλο και πολύτιμους λίθους (κοσμήματα, αξεσουάρ από δέρμα κ.α.), βιβλία, προσωπικά έγγραφα και πιστοποιητικά, πρωτότυπες φωτογραφίες, και άλλα ευπαθή αντικείμενα κατασκευασμένα από οργανικά υλικά όπως χαρτί και ύφασμα.
Ακόμα και σε περιπτώσεις φθοράς έργων τέχνης από πυρκαγιά, καπνό, εκτεταμένης υγρασίας ή βιολογικής προσβολής, η ομάδα μας έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία να αναλάβει το έργο της συντήρησής τους σε συνεργασία με την υπηρεσία αποκατάστασης καταστροφών και την ασφαλιστική εταιρεία σας.

favicon

Συνεργαζόμαστε

Τις υπηρεσίες μας αξιοποιούν μουσεία (Ιδιωτικά, Δημόσια), εφορείες αρχαιοτήτων σε όλη την ελληνική επικράτεια, πανεπιστημιακά ιδρύματα, μητροπόλεις, δήμοι, περιφέρειες καθώς και  ιδιωτικές συλλογές έργων τέχνης.

Η αγάπη και ο σεβασμός για την πολιτιστική κληρονομιά, το δίκτυο των συνεργατών, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η πολυετή πείρα εξασφαλίζουν το εγγυημένο αποτέλεσμα των υπηρεσιών μας.